Vi bruger rigtig meget af vores liv i vores egne hjem. Det skyldes ikke bare, at vi i Danmark værdsætter hygge og privatliv, men også at klimaet i store dele af året tvinger os til at blive inden døre. Netop fordi vi opholder os meget i vores egen bolig, er det naturligvis vigtigt, at den tiltaler os og gør os glade. Men hvad gør man, når man synes, det hele trænger til en smule fornyelse? Det giver vi 3 gode råd til her.

Tænk i farver

Hvis du gerne vil skabe mere liv i din bolig, er det værd at tænke i farver! Farver er meget mere end ”bare” dine vægge. Farver har deres helt egen psykologi og kan virke stærkt på individet.

F.eks. kan nogle farver skabe en ro i rummet, mens andre gør os mere kreative eller energiske. Farver er derfor noget, der bør tages seriøst – men heller ikke mere end at de kan bruges fantasifuldt og legende.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvilken farve du skal bruge, kan du evt. søge inspiration hos din lokale farvemand. Vores maler i Horsens har ofte inspireret både boligejere og virksomheder, så der er kommet bedre energi i deres rum. Har du ikke selv evnerne til at male så det bliver flot, kan du desuden bruge en dygtig lokal maler til at klare håndværket.

 

Inviter lyset ind                                                                                                                                     

Lyset spiller en kæmpe rolle for rummets liv. Det er med til at give energi og det er med til at gøre rummet nemmere at f.eks. arbejde i, Der er stort sammenhæng mellem energiniveauer, livsglæde, humør og sollys!

Har du et rum, som slet ikke fungerer, kan det derfor betale sig at få skabt gode lysindfald – typisk ved at investere i at få installeret nye vinduer eller ovenlys, hvis de eksisterende vinduer ikke klarer jobbet tilstrækkeligt.  

Flyt rundt på dine møbler

Det er et velkendt trick at flytte rundt på møblerne, hvis man vil have skabt fornyelse uden at bruge for mange penge på det. Det at flytte rundt giver nye indtryk af rummet og bryder med vanerne, når man f.eks. skal til at sove i modsatte ende af lokalet eller har en ny udsigt fra sit skrivebord.