Utætte vinduer kan være en stor kilde til energitab i hjemmet. I vintermånederne, hvor vinduerne er udsat for kolde temperaturer udenfor og varm luft indefra, tillader de, at den airconditionerede indendørs luft slipper ud, og at luften udefra trænger ind. Dette skaber træk, der reducerer komforten i huset, hvilket tvinger varmesystemet til at arbejde hårdere end nødvendigt og resulterer i højere månedlige energiomkostninger. Desuden kan utætte vinduer forårsage fugtophobning på vægge, lofter og andre overflader på grund af kondensvand. Dette kan skabe et miljø for vækst af skimmelsvamp samt maling, der falmer eller skaller af væggene på grund af overdreven fugtpåvirkning. Boligejere bør tage skridt til at tætne deres vinduer korrekt for at undgå disse ubehagelige virkninger. Fugning eller tætningslister kan hjælpe med at forsegle vinduesrammen mod luftindtrængning og reducere træk. Installation af tykkere energibesparende glas eller ekstra isolering er andre metoder til at reducere varmeoverførslen gennem vinduerne og dermed gøre dem mere effektive. At tage skridt til at gøre vinduerne mere energieffektive er en god måde at beskytte dit hjem på og sænke dine månedlige energiregninger. I denne artikel kan du læse mere om utætte vinduer, og hvordan du kan få hjælpe til at ordne problemet.

Bedre temperatur- og lydisolering

Ud over korrekt forsegling er der andre måder, hvorpå du kan forbedre effektiviteten af utætte vinduer. Udskiftning af enkeltrudevinduer med termoruder vil give bedre isolering og lydisolering samt større beskyttelse mod ultraviolette stråler, der kan beskadige møbler i huset. For at opnå endnu større effektivitet findes der tredobbeltglasmodeller, som giver bedre isoleringsegenskaber end dobbeltglasmodeller. Installation af storm vinduer er også en effektiv måde at reducere luftindtrængning på. Dette indebærer, at der monteres et ekstra vindue på ydersiden af dit almindelige vindue, hvilket øger den termiske modstandsdygtighed og giver bedre isolering. Udskiftning af gamle vinduer med nyere energieffektive modeller er den bedste måde at sikre, at dit hjem forbliver behageligt og energiomkostningerne lave. Du kan via denne artikel få hjælp fra et firma til at gennemskue, hvor utæt dit hus er.

Endelig bør boligejere kontrollere, om der er revner eller huller omkring vinduesrammerne, da disse kan være en kilde til luftindtrængning. Hvis du opdager sådanne problemer, er det vigtigt at gribe ind med det samme for at forhindre yderligere energitab og skader i at opstå. Hvis du tager skridt til at tætne utætte vinduer korrekt, kan du holde dit hjem komfortabelt og samtidig spare penge i det lange løb.