Skæreringsforskruninger

Klik på det pågældende billede, for at få detaljerede informationer om vores forskellige skæreringsforskruninger!

 
 
 
 
 
 

Skæreringsforskruninger 24° DIN 2353 ISO 8434-1

For at transportere olie og fedt i rør, rørsystemer, plastrør og slangeledninger, har man brug for skæreringsforskruninger for på den måde at kombinere og forbinde de forskellige rør og slanger med hinanden. Der opstår et system, som udmærker sig ved en høj tæthed og trykstyrke.


Skæreringsforskruninger til den normale brug tilbydes bl.a. i udførelserne af stål 1.0718, 1.0402, kulstof 20 eller 45 (begge med overflade krom 6 frit forzinket). 


En skæreringsforskruning i rustfrit stål af høj kvalitet (materiale 1.4401/1.4571) er på den anden side et egnet byggeelement til anvendelse inden for forarbejdning af fødevarer, drikkevareindustrien, eller også inden for området med havne og andre vådområder. Grunden er, at rustfrit stål er et neutralt og kemisk set enormt bestandigt materiale.


For at garantere en passende specificering, kvalitet og rationalisering ved indbygningen og anvendelsen af skæreringsforskruningerne, er produktionen af dem både underlagt en separat kvalitetscertificering iht. EN ISO 8434 samt DIN-standarden 2353. En skæreringsforskruning består grundlæggende af en studs med 24° konus, en omløbermøtrik iht. DIN 3870 og en skærering iht. DIN 3861 form A eller DIN 3861 form B.


Studsen fra skæreringsforskruningerne har både et indskruningsgevind i forskellige størrelser og et udvendigt gevind med boringsform W iht. DIN 3861 med 24° indbygget kegle. Omløbermøtrikken er ligeledes udstyret med et metrisk gevind, alt afhængig af konstruktionsformen og rørets diameter fås disse gevind i forskellige størrelser. For at kunne garantere de enorme tætningsydelser, er der ved skæringerne ligeledes en 24° kegle.


For at muliggøre smøreteknikkens brede spektrum af anvendelser af skæreringsforskruninger inden for smøreteknik, hydraulik og pneumatik, fås der i den standardiserede industrielle produktion til at starte med tre typiske varianter af forskruninger. Man inddeler skæreringsforskruningerne i konstruktionsform LL, L und S.

Driftstryk ifølge konstruktionsform:

Konstruktionsform Rørets udvendige diameter Nominelt tryk / driftstryk i bar
LL (meget-let) 4-8 100
L (let) 6-15 · 18-22 · 28-42 250 · 160 · 100
S (tung) 6-14 · 16-25 · 30-38 630 · 400 · 250

I denne sammenhæng skal der ift. disse angivelser om driftstrykket tages hensyn til, at sprængtrykket ved skæreringsforskruninger ligger klart højere end driftstrykket.

Skæreringsforskruninger, der har fundet deres anvendelsesformål inden for centralsmøreteknik, hjælper pga. deres udførelse afgørende ved håndværksmæssigt og manuelt arbejde, og gør det økonomisk og effektivt. Ved moderne skæreringsforskruninger består fordelen ved dem i, at der er tale om et system, der er nemt at montere. Skæreringsforskruninger kan indbygges i forskellige arbejdsprocesser og udgør de forskruningsløsninger, der anvendes mest. Røret eller slangen holdes fast med skæreringen i en presset forbindelse. Forbindelsen vha. skæreringsforskruningerne med plastrør, metalliske rør og slangesystemer, er den mest udbredte.


Vores skæreringsforskruninger kan benyttes til fedt-centralsmøreanlæg eller etstrengsanlæg til flydende fedt.